De Helm van Kantor

PlanetLords GameAvonturen De Helm van KantorPlanetLords GameAvonturen
De Helm van Kantor

Voor 10+

Een groep jongens speelt samen PlanetLords – een internetgame met ruimteschepen en planeten. De groep noemt zichzelf de Mysticclan.
Luuk wordt lid en al na een paar dagen verliest hij de Helm van Kantor, in een gevecht met een Tzockrill. Het wapen dat alle clanleden sterker maakte.
De Mystics zijn boos, woedend op Luuk. Luuk schaamt zich kapot. Hij is een loser, een sukkel. Het enige wat hij nog wil is het goedmaken.
Dat kan maar op één manier: door het Portal van Alles gaan. Als Luuk daar de helm verovert, hoort hij weer bij de clan.
Keer om of sterf… waarschuwt het portal. Zal het hem lukken?

 

Een Tzockrill!
Reusachtig groot rees het monster boven me uit. Een zwartharige demon met een brede, padachtige bek waaruit rook opwalmde. Rood gloeiende ogen, als kolen in een barbecue, beloerden me vals.
Zolang ze niet boven de 80 zaten vocht ik er wel mee. Hoger vond ik niet chill meer. Maar sodeknetter! Dit exemplaar was niet normaal. Hij kwam uit het niets, brak zomaar ineens brullend omhoog uit de grond. Hij was niet een beetje sterk, het was een joekel. Een level 650 en veel te dichtbij!
RaggingRat viel automatisch aan, zo werkte dat in PlanetLords. Raggings titanium langzwaard zoefde, hij deelde een megasnelle houw uit. Hij raakte het monster hard en hakte een harig stuk huid uit de arm van de Tzockrill weg. De Tzockrill bulderde, als een driedubbele vulkaanuitbarsting, zijn paddenbek wijd opengesperd, hij knetterde van woede.
De Helm van Kantor fonkelde, van nachtblauw naar bloedrood naar pauwpaars. Het maakte me stukken sterker, maar toch…
Voor ik me terug kon trekken, haalde de Tzockrill uit met zijn verwoestende zweep van vuur. Ik incasseerde een megadreun. 90G! Ik zat te shaken van een duizend volts stroomstoot. Ik had nog tijd, maar ik moest snel zijn. Zelfs met Kantors helm op was ik een mier die de Tzockrill slapend verpletteren kon…

PLanetLords GameAvonturen
De Helm van Kantor
Voor 10+
ISBN 978 90 216 7183 3
Uitgeverij Ploegsma

Klik hier om De Helm van Kantor on line te bestellen.