Gevaar! Chatten met een kinderlokker


Voor 10+

Jasper chat veel op het Internet. Hij maakt een afspraak met een vreemde. Een vrouw die hij niet kent. Zijn beste vriend Peter wil hem tegenhouden. Peter vertrouwt het niet. Hij is bang dat het een kinderlokker is. Maar Jasper houdt vol, hij wil er toch naar toe…

In de klas zit Jasper al op zijn plaats. Hij kijkt Peter heel boos aan. Dan draait hij met een ruk zijn hoofd af.
Peter doet alsof hij het niet merkt. Als Jasper nog steeds ruzie wil… dan kan hij het krijgen ook! Slome!
Barbara zit met een vriendin te kletsen. Ze let niet op hem, pff… gelukkig. Hij laat zich op zijn stoel vallen.
Meester Ad begint met sommen. Twee bladzijden met rijtjes. Saai. Echt supersaai.
Peter maakt een rijtje sommen, maar zijn gedachten zijn bij Jasper. Hij wil zich omdraaien. Jasper zit vlak achter hem. Hij wil met Jasper praten. Het kan niet. Ze hebben ruzie.
Barbara zit links, een eindje verderop. Peter kijkt opzij. Hij deed alsof hij haar was. Als ze er maar niet achter komt. Hij krijgt het er stikheet van.
Peter denkt aan chatten. Hij wil weer naar het koffiehuis. Hij wil weten hoe laat Jasper die afspraak heeft. Straks is het een kinderlokker…
Peter maakt een rijtje sommen. Hij denkt aan pappa en mamma. Hij moet het maar vertellen. Dan loopt Jasper niet in de val. Maar als hij het vertelt, kijkt Jasper hem nooit meer aan. Dat weet hij zeker.
Peter wil zijn vriend niet kwijt.
Hij wil zo graag met Jasper praten.
Peters pen staat stil. Zijn sommen krijgen geen antwoord meer.
Er zitten mieren in zijn maag. Mieren die krioelen. Het lijkt wel of het er meer worden, steeds meer worden. Het is alsof ze hem van binnen opeten.
Peter is bang.
Zo bang.
Hij wil zijn vriend niet kwijt.