CoolMickey

PlanetLords Gameavonturen_CoolMickey.jpgPlanetLords GameAvonturen
CoolMickey

Voor 10+

Thomas speelt graag PlanetLords – een internetgame met ruimteschepen en planeten. Bij een gevecht gaat Thomas’ ruimteschip bijna kapot. Hij moet lang aan het werk om het te repareren. Was hij maar sterker!
Dan chat Thomas’ beste vriend Mark: <Ik heb een cheat!> Met de cheat kan Thomas in één klap 64 levels stijgen. Het enige wat hij moet doen is zijn wachtwoord weggeven.
Thomas verklapt het… en dan is hij opeens zijn piloot kwijt. Hij kan niet meer gamen, hij is verdrietig en boos, hij wordt er haast gek van.
Later ontdekt Thomas dat het niet zijn vriend Mark was die zijn piloot heeft gestolen, maar een nog onbekende vijand…

<Oké,> chatte Ragging_2. <Scherp wachtwoord. Nu moet je nog even uitloggen.>
Ik plofte op mijn stoel neer. Opeens klonk uitloggen gevaarlijk.
<En dan?> vroeg ik. <Wat gebeurt er als ik uitlog?>
<Als je online bent, kan ik je de cheat niet geven,> chatte Ragging_2.
<Maar wat gebeurt er dan?> vroeg ik.
<Ik zorg dat hij gaat werken. Daarna kan je weer inloggen. Met je eigen wachtwoord en een nieuwe naam. O ja, hoe wil je eigenlijk heten?> vroeg Ragging_2. Hij zette er een smiley achter.
Ik wist het niet. Ik twijfelde zo. Ik hoorde mamma ‘Thomas!’ roepen, en dat ik moest komen voor het eten. Maar nu kon ik echt niet weg.
<Doe het nou, Tho. Denk aan de tijd. Wat is je nieuwe naam?> vroeg Ragging_2.
Mamma riep me weer. Ik werd er helemaal gek van. Mijn hoofd leek op een draaideur. Ik schreeuwde dat ik kwam en bleef achter mijn computer zitten.
<Maak er maar Titan23 van,> chatte ik, zonder er lang bij stil te staan. Wat Ragging na het offline gaan uitvoerde, vond ik veel belangrijker.
<Wanneer kan ik weer inloggen?> vroeg ik.
<Na een minuut of vijf, tien misschien.>
Titan en Ragging stonden roerloos naast elkaar in de kobaltgrotten. De fakkels aan de wanden knetterden, enge geluiden echoden en het griezelige muziekje jengelde. Normaal was het lekker spannend, maar nu kreeg ik er heftig de zenuwen van.

PlanetLords GameAvonturen
CoolMickey
Voor 10+
ISBN 978 90 216 7216 8
Uitgeverij Ploegsma

Klik hier om CoolMickey on line te bestellen.